Hur Swing hanterar Covid-19

Alla restriktioner och inställningen till att jobba för en Coronaanpassad miljö handlar givetvis om ett ömsesidigt ansvarstagande mellan innehavare och besökare. Från vårt håll jobbar vi aktivt med att infria vår del av detta samarbete på ett så effektivt sätt som möjligt, allt efter rådande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

Större sällskap

Det har varit många frågor kring 8 personers-regeln de senaste dagarna och förenklat är det så att man som gäst får sitta som flest 8 personer vid varje bord i bar- och restaurangmiljö med 1m avstånd mellan borden. Detta är naturligtvis något vi tagit med i beräkningen i vårt agerande när det kommer till att bibehålla en så Coronaanpassad miljö som möjligt. Är ni fler än 8 personer i sällskapet kommer vi dela upp er i mindre grupper både vid golfen och vid förtäring av mat, men självklart är ni fortfarande tillsammans under hela er vistelse hos oss, men enligt rådande regler.

Mat & Dryck

Har du bokat bord hos oss kommer du placeras i The Dining Room, där du och ditt sällskap kan slå er ner vid gedigna bord med gott om utrymme och naturlig distans från grannborden. Här erbjuds du att antingen äta à la carte från vår meny eller vår trerätters sharing-middag som vi erbjuder sällskap på över 10 personer. Det finns handsprit vid varje bord och stolar och bord städas noggrant av efter varje sittning. Vår Sharing-middag innebär att du och ditt sällskap avnjuter en 3-rätters middag som är en mix av säsongens kött, fisk och grönt med tillbehör. All mat serveras på stora fat till ert bord där ni själva tar det ni önskar med egna bestick från det som serveras. Alltså ingen buffé och heller inga gemensamma uppläggningsbestick.

Vi har som ett led i de nya direktiven även lättat upp vår ordinarie meny som nu mera även erbjuder ett gästspel från vår Back Alley-meny i form av hamburgare och pizza för dem som ej önskar satsa på en 3-rätters eller övrig mat ur vår à la carte.

Det är nu längre inte tillåtet med s k ”barhäng”. I praktiken innebär detta att när ni serverats måste all mat och dryck förtäras vid bord. Det är alltså inte tillåtet att stå kvar i baren i samma utsträckning som tidigare. Vi har nu anpassat oss efter situationen och bjuder därför gärna våra gäster att slå sig ner vid något av våra bord i Back Alley eller The Dining room om möjlighet finns och vid spel får ni även ta med dryck till våra bord banan runt.

Har du spelat golf, men inte bokat bord för mat, kan vi endast erbjuda denna service i mån av lediga bord. Var därför lite förutseende med hur ni vill spendera er vistelse hos oss och boka med fördel även bord i förväg. Det finns numera även möjlighet att både beställa och betala mat och dryck med er mobiltelefon för att minska den fysiska kontakten.

Allmänna åtgärder

I allmänhet så har vi tydliga markeringar och påminnelser runt om i våra utrymmen om avståndshållande och vikten av god hygien, handsprit finns lättillgängligt på flera platser och klubbor och bollar desinficeras efter varje golfspel. Vi som arbetar stannar hemma vid minsta tecken på smitta eller sjukdom, något vi även förväntar oss av våra gäster.

Har du vidare funderingar kring ämnet är du alltid välkommen att slå oss en signal, mejla eller bara fråga oss så hjälper vi gärna till.

The Swing By Golfbaren crew